Bespaar ruimte in je huis met deze 4 tips

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Maar soms kan het lastig zijn om genoeg opbergruimte te creëren in je woning. Dit is zeker het geval als je een kleine woning hebt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ruimte te besparen en je huis netjes en georganiseerd te houden. In dit artikel delen we 4 handige tips om ruimte te besparen in je huis.

Maak gebruik multifunctionele meubels

Het is erg belangrijk om allereerst te investeren in multifunctionele meubels. Dit is een hele effectieve manier om ruimte te besparen. Denk hierbij aan een slaapbank die je overdag als bank kunt gebruiken en ‘s avonds kunt uitklappen tot een comfortabel bed voor gasten. Zo heeft een meubel meerdere functies en zorg je ervoor dat een ruimte er niet volgepropt uitziet. Of denk aan een salontafel met opbergruimte waarin je bijvoorbeeld dekens en kussens kunt opbergen. Een andere handige oplossing is het gebruik van tv kasten op maat. Dit is een ideale manier om ruimte te besparen in de woonkamer. Deze kasten zijn speciaal ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en bieden vaak extra opbergruimte voor bijvoorbeeld dvd’s, spelletjes of elektronica. Door te kiezen voor tv kasten op maat, kun je de kast precies laten aanpassen aan de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen. Je kunt de kast precies laten aanpassen aan de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen door de kast op maat te laten maken. Ook is een wasmachinekast een handige manier om ruimte te besparen in de wasruimte. Op die manier kun je alle wasbenodigdheden bij elkaar en uit het zicht opbergen. 

Optimaliseer de ruimte onder de trap 

De ruimte onder de trap is vaak een vergeten plek in huis. En dat terwijl het juist een ideale plek is om extra opbergruimte te creëren. Maak gebruik van deze ruimte door bijvoorbeeld planken of lades te installeren waar je allerlei spullen kunt opbergen. Denk bijvoorbeeld aan jassen, schoenen en tassen. Op die manier creëer je uit het zicht nog een extra garderobe. Ook kun je onder de trap spullen opbergen die je niet zo vaak gebruikt. Je zou eventueel een voorraadkast kunnen installeren waar je voedsel of andere spullen in kunt opbergen. Het hangt per trap af of dit past in de beschikbare ruimte. 

Benut de ruimte in de hoogte

Wandplanken zijn een praktische en stijlvolle manier om extra opbergruimte te creëren in huis. Door wandplanken op te hangen, kun je spullen zoals boeken, planten, fotolijstjes of decoratieve items tentoonstellen en tegelijkertijd ruimte besparen op de vloer. Kies voor zwevende wandplanken voor een strak en modern effect of ga voor wandplanken met haken voor het ophangen van jassen of tassen. Een andere slimme manier om ruimte te besparen in huis is door de ruimte boven de deur te benutten. Installeer bijvoorbeeld een plank boven de deur waar je boeken, manden of andere spullen op kunt plaatsen. Deze ruimte wordt vaak vergeten, maar kan juist een handige plek zijn om spullen op te bergen die je niet dagelijks nodig hebt. Maak ook gebruik van de deur zelf. Je kunt hier hangzakken installeren waar je spullen in kunt opbergen. Of plaats haakjes aan deuren waar je tassen of jassen kunt opbergen. Door de ruimte in de hoogte te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je de ruimte goed open houdt. Dit zorgt ervoor dat je nog vrij kunt bewegen. Open ruimtes geven een ruimtelijk effect. 

 

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?