Zo fix je een bad hair day!

Vroeg of laat overkomt het ons allemaal: je wordt ‘s ochtends wakker en ontdekt dat er chaos is aan het haarfront. Niets is zoals het zou moeten zijn: het haar blijft gewoon niet zitten, ​​en er zijn allemaal plukjes die zonder je toestemming rechtop of opzij staan. Op zulke dagen maakt het nauwelijks uit wat je probeert qua styling of kapsel – het wordt niet goed. Hier worden enkele manieren genoemd waarop bad hair days zich gewoonlijk manifesteren, en wat je kunt doen om te voorkomen dat je er last van krijgt.

Pluizig haar

Wakker worden met pluizig haar is geen pretje. Er zijn shampoos en conditioners die een anti-pluis effect hebben, en die je kunt gebruiken om het probleem te voorkomen. Als het kwaad al is geschied, kun je ook een wetlook-kapsel proberen. Dit doe je door een haargel of een gelwax te gebruiken om het haar naar achteren te kammen terwijl het nog nat is. Daarna kan het kapsel vanzelf drogen op een manier waarbij losse haren op hun plaats worden gehouden. Als je een stijltang hebt, kun je ook proberen je haar daarmee glad te maken.

Droog haar

Je krijgt droog haar als je te weinig olieproductie hebt in de talgklieren op de hoofdhuid. Wie vaak droog haar heeft, moet daarom vochtbalans op peil houden, wat zowel van binnenuit als van buitenaf gebeurt. Zorg ervoor dat je veel water drinkt, veel fruit eet en vochtinbrengende shampoo, conditioner en stylingproducten gebruikt. Verwen je haar regelmatig met een hydraterend haarmasker. Kijk bij haarverzorging Beauty Plaza voor het vinden van gepaste producten. Je moet ook voorzichtig zijn met stijltangen en extreme weersomstandigheden, waardoor je haar nog meer kan breken en uitdrogen.

Vettig haar

Vettig haar is iets dat helaas heel zichtbaar is, en de indruk kan wekken dat je al lang niet meer gedoucht hebt. In feite is de vettigheid te wijten aan het feit dat de talgklieren in de hoofdhuid overuren maken. Het kan genetisch bepaald zijn, of het gevolg van het gebruik van te veel uitdrogende haarproducten. Op dagen dat je wakker wordt met een vettig en glanzend kapsel, hoef je echter niet te wanhopen. Een beetje droogshampoo in de haarwortels absorbeert overtollig vet onmiddellijk, en geeft bovendien wat meer volume. Om vettig haar te voorkomen, moet je proberen het niet te vaak te wassen. Gebruik voor het wassen een shampoo die speciaal is ontworpen om vettig haar tegen te gaan.

Comments are closed

Chat openen
Neem contact op via WhatsApp
Hallo 👋Kunnen we je helpen?